What is MAKRO? | Part 2

Amadeus
7
Oct 28 · Moderator

Welcome back guys, harini saya nk sambung share pasal makro part 2 pula, kalau korang tak tengok lagi boleh tekan link ni untuk part 1: https://www.1play.com/post/5703



Okay back to part 2, kat sini saya nak ringkaskan main point based on video ni. Korang ada 3 perkara kena tau sebelum buat keputusan untuk push tower.

1. Kedudukan dan bilangan Heroes
Kena peka dengan enemy dekat minimap, Lagi bagus korang dapat comm dengan teammate kalau2 ada info position enemy sebab kita tak boleh push kalau dah ada enemy jaga base. Then, tengok juga number mereka, kalau team kita lagi ramai like 5 vs 2, ada harapan untuk teruskan push.

2. Minion
Maybe korang dah tahu tentang ni but let me share again. Kalau nak push tower wajib pastikan position minion korang dah masuk base enemy. Sebab kalau ada minion dia boleh mudahkan korang untuk masuk dalam range tower and attack minion musuh but if cycle minion tak masuk lagi or minion korang masih jauh, lebih baik retreat dulu sbb chances untuk push tanpa minion sangat nipis.

3. Damage dealer
Last but not least, pastikan sebelum push damage dealer korang sudah ready on position sebab mereka sangat memainkan peranan dalam bagi damage dekat tower. Antar contoh damage dealer korang maybe mostly MM. So pastikan korang punya damage dealer dah ada dekat base enemy time nak pushing and kalau MM dah mati and korang tak ada damage dealer, better retreat dulu sebab posibility untuk end tu sangat rendah melain semua enemy dah knock out (rata...), kalau tak takut enemy dapat advantage and kill korang on the spot sebelum dapat escape.

Harap penjelasan ni dapat membantu korang dalam gameplay akan datang, good luck 1Player

#Discussion
136 views
2
All comments (0)
No contentNothing here, please try again later.